9 Mai – Ziua Europei

0 Comments

Ziua europei 8 maiZiua de 9 mai este o dată cu multiple semnificaţii – Ziua Independenţei României, sfârşitul celui de al II-lea război mondial şi Ziua Europei. In fiecare an, la 9 mai, pe tot cuprinsul continentului se serbeaza Ziua Europei, pentru a marca istorica declaratie din 9 mai 1950 a ministrului francez de externe, Robert Schuman, prin care propunea un plan de colaborare economica intre Franta si Germania, pentru eliminarea rivalitatilor seculare dintre cele doua state. Decizia serbarii Zilei Europei in fiecare an, la 9 mai, a fost luata de Consiliul European de la Milano, din 1985.

Sărbătoare anuală a păcii și unității în Europa este celebrată în diferite forme în majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene.
Liceul Teoretic German Friedrich Schiller din Oradea a ales un mod aparte de a sarbatorii ziua de 9 Mai.
Sub indrumarea doamnei profesoare de istorie Fazakas Judit, s-a organizat un concurs”Ziua Europei”, la care au participat cate doua echipe de cate 3 elevi din fiecare clasa de gimnaziu, sectia germana. Echipa castigatoare a fost echipa clasei a VI-a A.

Activitatea s-a desfasurat in ajunul zilei de 9 Mai, in 9 Mai elevii au fost implicati intr-o alta activitate organizata de Primaria Oradea in colaborare cu  Inspectoratului Şcolar,Teatrul Regina Maria şi Filarmonica Oradea – “Uniti in diversitate”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

6,231 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>